Gamla texter och lite tänk om humor.

Publicerat: november 10, 2013 i Uncategorized

För den som är nyfiken på hur jag skrev annodazumal kan kika på mina alster från förra kursen 2010. Herregud, är det bara tre år sedan? Lider jag av tidsdistortion? När jag ögnar igenom mina gamla texter ser jag att mitt sätt att skriva inte nämnvärt har förändrats så mycket. Jag gillar det lite introverta, prosainfluerade och ”livet-är-svårt-.men-vackert” sättet att skriva. Jag tror att det är en rätt bra beskrivning, eller? Däremot känner jag att det borde finnas mera utrymme för humor! Mera dråpligheter! Jag är bara så rädd att min humor kan ses som alltför svart och cynisk men min humor är sådan. Jag älskar engelsk humor som driver med i stort sett allt! Man ska komma ihåg att bakom den galnaste humor brukar det finnas ett djupt allvar och en stor ödmjukhet inför livet och människans förtvivlade längtan efter sammanhang och mening. Att skratta åt och i det mest nattsvarta helvete kan för en ”icke skadad” person ses om höjden av synd och perversitet men humor kan ses som en försvarsmekanism och ett motstånd mot samhällets perversa företeelser samlade i maktens korridorer.

Jag satt fastklistrad framför tv:n när jag var ganska ung och tittade Monte Python Flying Circus och Dave Allen. Den irländske Dave Allen drev mycket med religion och jag måste ju bara få visa en sketch som jag har skrattat åt många gånger. Herremintid! Jag var bara 11 år när ”Dave Allen på stubinen” gick på TV…Inte undra på att man är som man är. 

Hur kom jag in på det här nu då? Jo! Jag tror att det jag ville komma fram till var att jag kanske kunde skriva lite mera humoristiska historier…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s